fredag 28 oktober 2011

Tekakor med rostat have

Jamen det här brödet blev ju bara finemang. Har använt några andra recept som inspiration, men det blev tills sist något helt eget. Rosta havregrynen försiktigt bara. Och skaka pannan ofta. Kanske 3-4 minuter rostning på 5:an. Och använd rumstempererad mjölk, inte varm.

Receptet:
50 g jäst
2.5 dl vatten
2.5 dl mjölk
3 msk socker
12 dl vetemjöl
2.5 dl rostade havregryn
75 g margarin/smör
1 tsk salt
0.5 tsk hjorthornssalt


Rosta havregrynen. Blanda ihop allt utom saltet i en degblandare och kör i 12 minuter. Sen släng i saltet och kör 8 minuter till. Jäs i en timme. Rulla ut till 16 bullar som sedan plattas ut efter att ha vilat en stund. Nagga bröden och jäs dem sedan på plåt på en ganska sval plats i två timmar med en bakduk över. Grädda på het plåt med vattenånga i ugnen 250 grader som sänks till 225 grader efter 5 min. Totalt ska de vara inne 15 minuter. Grymt gott med chevre och rödvin till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar