tisdag 19 april 2011

Modifierad råg-arnold

Testade ett nytt recept ur den alltid så väl fungande recepten ur Riddarbageriets bröd. Men som vanligt måste jag ju trixa om receptet. Oftast beror det på tidbrist, eller att det saknas ingredienser.

Igår halverade jag recptet på s.k. Råg-Arnold, och lät det enbart jäsa i kyl i ett dygn. Och istället för spiskumminfrö som det är i orginalet så tog jag koriander. Smaken blev väl en aning tvålig, men spännande, och lyckad.Så här ser det ut:

Receptet
8 g jäst
280 g vatten
275 g vetemjöl
100 g rågmjöl
150 g vit surdeg
100 g rågsurdeg
13 g salt
7 g sirap
Jag blandade rubbet och lät maskinen gå i 20 minuter. Sen ställde jag direkt in bunken i kylen och fick stå där i ett dygn. Nästa dag vägde jag upp 150 gramsbitar och gjorde till små baguetter.  De fick jäsa i rumstemperatur i 2 timmar. Sen in med dom i ugnen, 250 grader, i ~18 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar