Nu måste jag smälla in tre recept på raken som jag har tänkt att spara. Här är ju det ultimata plejset för recept som man vill behålla, och som är riktigt bra.
Jag börjar med ett bra eget recpt på fruktbröd med surdeg.
Det kanske bästa fruktbrödet
10 g jäst
600 g vatten
150 g vetesurdeg
500 g vetemjöl
250 g graham
80 g rågmjöl
½ dl linfrön
15 g salt
1½ dl aprikoser
1 dl russin
Börja med att blötlägga frukten i varmt vatten en kvart. Under tiden kör du igång degen. Blanda allt utom salt och frukt i 10 min på låg hastighet.Lägg till salt och kör 10 minuter till på högre hastighet. Sista minuten följer den avrunna frukten med.
Jäs minst två timmar. Rundriv till två runda bröd som rullas i rikligt med grahamsmjöl. Jäs två timmar till direkt på bakbordet. Och sen in med dom i 250 grader. Sänk till 225 efter 10 min. Totalt behövs ca 40 minuter i ugnen.
Om man vill lyxa blir brödet säkert ännu bättre med lite valnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar