torsdag 13 september 2012

Utdraget tidsfördriv

Jag började tröttna på det där påskbrödet som har legat ute ett tag. Faktum är att jag har inte gjort nånting kreativt kopplat till en degblandare sedan i våras. Förutom ett ointresse så har det mest berott på att vi gjorde om det äckliga gamla köket som vi dragits med i helt oerhörda fyra år.

Jag har tänkt lägga ut bilder på det här ett tag nu. För jag hade själv velat se folk som lagt upp skräckbilder på uppreglade golv direkt på betongplatta innan jag började.

Köket före. Rätt mycket ingrodd och obehandlad furu





Imponerande med vitvaror från 80-talet som vägrar gå sönder ...

Utrivning. Reglar och en hel del sunkig isolering som legat direkt på betongen.





















Nya reglar och ny isolering uppe på asfaltsremsor och plastmatta uppvikt mot väggen.




















Nytt kök på plats. Ikea rakt igenom. Halogenlampor på skena. Bänkskivan får nog bli svartbetsad snart. Får se om det gåt att göra det ovanpå hårdvaxolja. Bänkbelysning och lister hoppas jag få dit innan 2013....































Egentligen ville vi ta bort hela väggen, men det skulle bli  för knepigt. Trevligt med ett litet fönster dock. Nu blir det mest plebejfranska. Måste ta upp bakningen igen.  
















Barbordet var det enda vi behöll. Jag funderar på att måla dit tagenter mot väggen så det ett intryck av en flygel. Och genierna som bodde här innan murade igen fönstret. Snart ska vi sätta in en ruta istället för den vita skivan i väggen.

Men den här gången gjorde vi inte så mycket själva. Vi la ut allt utom målning och tapetsering på entreprenad. Trist bara att resten av huset känns så mycket sunkigare.

Ikeaköket funkar finfint. Spisen, mikron och ugnen funkar bra, men grejerna bullrar rätt bra. Anatr att det är en trade-off man får stå ut med när det handlar om ikea. Men kylen är riktig dynga. Jag har aldrig varit med om så mycket kondens inuti en kyl någonsin. Om den håller lika bra som den förra så kanske jag kan  önska mig en ny i 70-årspresent.

Och apropå trade-offs. Jag tycker den sterila trenden är underbar. Helst hade jag velat haft ett riktigt bårhuskök. Vita väggar, vita skåp och rostfritt på resten, men man måste ju samsas ....

På ångrasidar har jag en del grejer:

  • Skulle ha valt grundare köksskåp, utdragslådor sväljer så mycket att det hade räckt med 20 cm djupa köksskåp.
  • Dyrare/bättre kyl
  • Plankgolv när man ändå lägger nytt.
  • Infällda lampor i taket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar